Valmentajaesittely – Katja Nurminen

Olen Katja Nurminen, nelikymppinen business coach, muutosvalmentaja ja viestinnän asiantuntija Hämeenlinnasta.

Business coachina ja muutosvalmentajana autan yrittäjiä, työyhteisöjä ja uuden suunnan etsijöitä ottamaan aikalisän ajattelulle kasvun ja muutoksen keskellä. Voimme yhdessä vahvistaa voimavarojasi, purkaa etenemisen esteitäsi ja selkeyttää suuntaa, johon olet nyt kulkemassa.

Olen opiskellut Certified Business Coach® -valmentajaksi Suomen huippuihin kuuluvassa Business Coaching Institutessa. Suoritin vuosina 2016−2017 lisäksi NLP Master Practitioner -opinnot ja olen aiemmin käynyt vuoden mittaisen NLP Practitioner -koulutuksen. Koulutukset ovat tuoneet runsaasti taitoja ja työkaluja valmennustyöhön, mutta lopulta tärkeintä on vuorovaikutus ja kohtaaminen meidän välillämme − millaisia voimavaroja, vahvuuksia ja vastuunoton kykyjä sinä voit itsestäsi löytää avatessasi ajatteluasi ja kokemuksiasi luottamuksellisesti omaan tahtiisi.

Työskentelin yli 10 vuotta asiantuntijatehtävissä monikielisen viestinnän parissa, mitä edelsivät viestintäalan opinnot Tampereen yliopistossa. Vuoden 2014 alussa ryhdyin yrittäjäksi ja perustin Ignite Communications Oy:n, jonka alla Ignite Coaching toimii. Nautin suuresti yrittäjyydestä ja kasvun mahdollisuuksista, joita se tarjoaa niin taloudellisesti kuin henkilökohtaisestikin − myös valmennustoiminnan ja viestintäosaamisen yhdistämisen muodossa.

Minulla on vankkaa kokemusta niin valmennustyöstä, asiantuntijatehtävistä kansainvälisessä viestintäorganisaatiossa, siirtymisestä palkkatyöstä yrittäjäksi kuin henkilökohtaisen kasvun prosesseistakin.

Vapaa-ajallani nautin perheen ja ystävien seurasta, aktiivisesta elämäntavasta, lukemisesta, uuden oivaltamisesta, kielistä, kulttuureista ja matkustelusta − taide-elämyksiä unohtamatta. Vahvasti auditiivisena ihmisenä myös merenpauhu, moottorimelu ja ooppera-aariat tuovat minulle iloa ja onnea.

Miksi valmentaminen on minulle sydämen asia?

Tärkein kimmokkeeni valmentamiseen ja rakkauteni muutoksen elämää mullistaviin ja keventäviin mahdollisuuksiin on syntynyt omien elämänkokemusteni kautta. Elämäni haasteet ovat ohjanneet ja rohkaisseet minua näkemään muutoksen eteenpäin vievänä voimana. Haluan valmentajana antaa coaching-osaamiseni ja muutosmyönteisyyteni asiakkaideni tueksi heidän kasvun ja muutoksen poluillaan. Sinullakin on lupa nauttia elämästä ja antaa valosi loistaa − syttyä ja sytyttää!

Henkilökohtaisen muutokseni sekä yrittäjäksi ja valmentajaksi kasvuni myötä uskon vankasti siihen, että yllättävän moni asia on  mahdollista, kun päätämme mitä haluamme ja lähdemme rohkeasti sitä kohti. Sinä olet nyt parhaalla kohdalla matkaasi, jolla nyt voit olla, niiden tietojen, taitojen ja voimavarojen kanssa, joita sinulle on kertynyt. Saat itse valita, mitä suuntaa seuraavaksi kartoitat. Vaihtoehtoja on monia, mutta mikä niistä sopii juuri sinulle? Kun kykysi ja itsetuntemuksesi karttuvat, osaat tehdä yhä viisaampia valintoja!

Me jokainen olemme hyvän ja merkityksellisen elämän arvoisia, niin yksityis- kuin työelämässämme, ja voimme käyttää tahdonvoimaamme, viisauttamme ja voimavarojamme joko hyvinvoinnin ja hyvien toimintakulttuurien rakentamiseen tai kielteisten kierteiden sietämiseen. Energiamme riittää vain yhteen, joten meidän on tunnettava itsemme ja tiimimme sekä opeteltava tekemään viisaita valintoja.

Myös työelämä muuttuu vauhdilla, ja tulevat sukupolvet hakevat työltä yhä enemmän merkityksellisyyttä ja hyviä, toimivia työyhteisöjä. Tämä tarjoaa meille jokaiselle upean mahdollisuuden voida itse paremmin, löytää tasapainoa työn ja yksityiselämän välillä ja rakentaa yhteistä hyvää ja maailmaa, jossa on tilaa erilaisuudelle ja moninaisuudelle.

On tärkeä kysymys, millaista kulttuuria sinä haluat omalla toiminnallasi rakentaa ja vaalia? Oletko sinä oma paras ystäväsi ja rohkaisijasi ja ovatko ihmiset ympärilläsi yhdessä rakentamassa korkeinta hyvää kaikille (valmentaja Dan Sobackin sanoja lainatakseni)?

Mikä on sinun unelmasi ja paras visiosi elämällesi ja työurallesi ja miten voit lähteä kulkemaan sitä kohti jo tänään?

Nykäise minua hihasta, niin pohdin mielelläni kanssasi, millaisia vaihtoehtoja sinulla nyt on, miltä seuraava paras sinä − rohkeampi, hehkuvampi, jämäkämpi, tasapainoisempi, hyvinvoivempi, myyvempi tai menestyvämpi versio sinusta − voisi näyttää ja miten sen voit saavuttaa − ehkä lopulta helpommin kuin uskoisitkaan!

“Elämä on arvaamatonta. Koska tahansa voi tapahtua jotakin hyvää.” ~ Eeva Kilpi